Judici a Tots per Argentona

El judici que va tenir lloc l’octubre de 2018 a l’Audiència Provincial de Barcelona podem considerar, sense cap mena de dubte, va ser un judici a TOTS PER ARGENTONA que tenia l’objectiu d’enfonsar l’agrupació d’electors que ha capgirat el panorama polític argentoní des de fa 14 anys i que tant molesta al partits polítics tradicionals.

Si més no, això és el que els va semblar a tots quan al gener de 2017 es va fer públic que se celebraria el judici amb acusacions molt greus i peticions de penes molt dures. En aquell moment el cas va prendre una forta volada mediàtica i, sense que ningú s’informés del fons de la qüestió, tothom ho va aprofitar per carregar contra TxA. Es va donar per fet que “alguna cosa hi deu haver de certa” en

la denúncia delirant dels acusadors (Félix Rosa i César Marruedo) i tots es van apuntar al linxament (l’Entesa, ERC, ICV, PSC, CUP).

Però la sentència absolutòria ha sigut tan contundent que fins i tot condemna en costes als acusadors perquè ha quedat provada la seva “mala fe” en la denúncia. Què hi diran ara tots aquests grups polítics i els seus dirigents? Faran alguna cosa per reparar el dany causat? Ho veurem les properes setmanes.

Aquí us expliquem com va anar tot, des de l’inici del conflicte l’any 2003 fins al juliol de 2021 quan es va dictar sentència. Us ensenyem els fragments dels documents i imatges més importants, així com alguns vídeos del judici perquè en pugueu fer la vostra valoració.

L'origen de tot plegat

L'origen de tot plegat

La denúncia

La denúncia

El judici

La sentència

La sentència

Argentona Projectes

Argentona_projectes

Els protagonistes

Els protagonistes

Els partits polítics

Els partits polítics

Els mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació