<strong>10 mesos al govern d’Argentona</strong>

10 mesos al govern d’Argentona

El dia 17 d’abril va fer 10 mesos que Tots per Argentona vàrem tornar al govern municipal acompanyats de Junts i ERC.

Han sigut 10 mesos de molta intensitat, una feinada enorme i molta il·lusió. No cal entrar en detall de la situació en la que es trobava l’Ajuntament ara fa un any, ja ho vàrem explicar en el seu moment i no ens podem quedar encallats en el passat. El nostre deure i compromís era netejar, ordenar, prioritzar i posar al dia l’Ajuntament com a pas necessari (i en paral·lel) a netejar, ordenar, prioritzar i posar al dia Argentona.

Analitzant, doncs, aquests 10 mesos podem afirmar que hem fet una bona part d’aquest camí.

Hem prioritzat les urgències; hem tancat els comptes dels anys 2021, 2022 i 2023; hem desfet el tap de les llicències d’obres; hem fet un munt de licitacions i contractes per poder donar els serveis necessaris; hem resolt moltes urgències que feia temps que estaven pendents a les escoles bressol, als equipaments esportius, a les escoles de primària, i al mateix Ajuntament.

Hem fet una feina important i necessària si volem ser eficients: ordenar. Hem ordenat espais de treball i despatxos. Hem ordenat els fluxos d’informació i la cadena d’ordres. Hem ordenat el personal i els equipaments. En definitiva, hem engreixat la maquinària perquè funcioni com un rellotge. Evidentment, hem pogut tirar endavant aquesta feina perquè hem comptat amb la col·laboració, la generositat i la professionalitat de tot el personal de l’Ajuntament. Ens queda molt camí per fer, però el salt endavant ha sigut de vertigen!

I també hem netejat, en tots els sentits. Hem netejat els espais de trastos acumulats durant molts anys. Hem ventilat i ara es respira… un ambient de treball molt més saludable.

Potser aquesta feina no ha tingut, de moment, una gran repercussió al carrer, però era necessària. Per posar un exemple i que pugueu fer-vos una idea del què parlem i de la magnitud del problema que hi havia us mostrem un gràfic de les licitacions que hem aprovat durant aquests mesos, en comparació amb els anys anteriors. L’Ajuntament no pot fer quasi bé res sense contractes: comprar material, netejar, podar, arreglar, mantenir, fer projectes, fer estudis, obres, campanyes, publicacions… i tot això s’ha de contractar mitjançant licitacions.

Amb aquesta feinada feta, estem a punt per començar a planificar tot allò que és important i que farà que Argentona, en el seu conjunt, ens posem més al dia. De fet ja hi hem començat a treballar i aviat se’n començaran a veure els resultats. En parlarem en propers articles.