Els mitjans de comunicació

Aquí us volem presentar un recull de les informacions que es van publicar en diferents mitjans de comunicació a principis del 2017, quan es va saber que el cas aniria a judici a l’Audiència Provincial de Barcelona.

El ressò que se’n van fer tant mitjans de comunicació locals, com comarcals i nacionals va ser important i la gran majoria de tots ells ho van fer sense contrastar la informació. És pertinent, doncs, preguntar-nos quina és la funció que fan? com la fan? i com l’haurien de fer?

Que els professionals de la informació i la comunicació es dediquin, bàsicament, a “copiar i enganxar” quan els arriba una notícia de malversació de cabals públics, és un problema de professionalitat o d’audiència?  I si un cop surt una sentència absolutòria, com en el nostre cas, i els mitjans no dediquen els mateixos recursos a fer-la pública, també és un problema de professionalitat o d’audiència?

Des d’aquí reclamem, doncs, a tots aquests mitjans, que dediquin els mateixos recursos que el 2017 van dedicar a publicar una versió

errònia, incompleta o esbiaixada de la notícia, a que donin la notícia de l’absolució de tots els acusats amb una informació completa i basada en fets comprovables. Si més no, els demanem es posin en contacte amb nosaltres per a poder facilitar-los tota informació i aclarir qualsevol dubte.

A la llum de tota la informació que us hem donat al nostre web, esperem pugueu veure la magnitud de la mentida, la tergiversació o la parcialitat que amaraven totes les notícies que van sortir al respecte:

LA VANGUARDIA: 1, 2, 3, 4.

EL PERIODICO: 1, 2, 3, 4.

EL PUNT-AVUI: Va ser l’únic diari nacional que va publicar la “nostra” versió dels fets. 1, 2, 3, 4.

CAP DE CREUS: 1, 2, 3, 4 (compareu amb la pàgina 5 de la sentència).

RÀDIO ARGENTONA: 1.