<strong>Un equip de Tots per Argentona participa a la lligueta local de Bitlles Catalanes (Bitlles a 6)</strong>

Un equip de Tots per Argentona participa a la lligueta local de Bitlles Catalanes (Bitlles a 6)

Quarts de deu d’un diumenge de maig, fa bon dia al Veïnat de Can Barrau: un espai obert, lluminós, tranquil. La pista, bitlles i bitllots, tot està a punt. La carpa de control i megafonia funcionant.

Mentre anem esmorzant els esplèndids entrepans que l’organització ens té preparats, ens hi arrepleguem un centenar de persones entre jugadors i simpatitzants, que hi fem petar la xerrada. Fem poble.

Quinze equips de 5 persones cadascun, degudament inscrits i organitzats, entrenem una estona abans de començar les tirades. En un costat de la carpa de control es llegeix Bitlles a la Neu, en record dels 10 anys d’impulsar aquest singular torneig a Guils Fontanera, a la Cerdanya, reconegut i premiat darrerament.

Conservem en la memòria que per allà el 2008, el nostre recordat alcalde Pep Masó donà ple suport a l’Associació local de Bitlles Catalanes, entitat que no ha deixat de funcionar des d’aleshores.

Ho promouen una colla d’amics de la nostra Vila, interessats en aquest secular joc tradicional i cultural, tan incrustat en la memòria col·lectiva. A través de la seva activitat se’n deriva una noble competició, educada i catalana que, sense estridències, contribueix al sentit de pertinença d’un poble emmarat de cultura i tradició.

Es van succeint les diferents tirades enmig d’un bon nivell de germanor però també de renyida competició. Avui, l’equip de TxA perd la segona posició en la classificació general que conservava en les dues edicions anteriors.

Bo i així, ens posicionem en un meritori cinquè lloc a molt pocs punts dels quatre primers. Esperem que a la quarta i darrera tirada a celebrar el proper dia 9 de Juny, el tremp de TxA ens ressituï al pòdium dels guanyadors.

Desitjaríem que aquesta iniciativa de les Bitlles Catalanes a la nostra Vila, tingui el reconeixement i suport dels estaments municipals i que puguin satisfer les seves justes demandes com ho serien, estem segurs, en el pensament del nostre recordat Pep Masó.

Pep Coma