Acord de govern per al mandat 2023-2027

Acord de govern per al mandat 2023-2027

L’endemà de guanyar les eleccions del 28 de maig en les que vàrem obtenir 1370 vots i 5 regidors/es, l’assemblea de Tots per Argentona va acordar obrir una primera ronda de contactes amb la resta de formacions polítiques del nou consistori.

En aquests primers contactes vàrem poder constatar la voluntat de tots els partits d’arribar a acords amb TxA, si bé el regidor Bernat Calvo d’ARA-PL ens va manifestar la seva intenció de mantenir-se a l’oposició.

Des del primer moment TxA va oferir a TOTS els grups la possibilitat de fer-se càrrec d’alguna delegació sense que això hagués de comportar forçosament formar part del govern. Aquesta proposta parteix de la idea de voler trencar els blocs contraposats govern-oposició i facilitar que tots els grups del consistori puguin assumir alguna responsabilitat de gestió, en confiança amb el govern.

Els grups que millor van acollir aquesta proposta varen ser ERC i Junts i les converses amb ells van anar avançant fins ahir dia 14 de juny en què vàrem signar un pacte de govern amb ERC i un acord amb Junts. El PSC i el PP en canvi es van mostrar més reticents i van optar per no acceptar cap delegació si no entraven al govern. Unitat per la seva banda es va mostrar molt determinada a obtenir la regidoria d’Urbanisme que TxA crèiem no havíem de cedir. A més, la incertesa que generava el fet que Unitat es plantegés que el seu cap de llista pogués deixar l’acta de regidor aviat, ha dificultat que les converses arribessin a bon port abans del Ple de constitució.

De fet, el dubte sobre quines persones acabarien agafant l’acta de regidor planava no només sobre el grup d’Unitat sinó també de Junts i el PSC. Això ha sigut un gran inconvenient alhora d’aconseguir un govern fort perquè des de TxA pensem que conèixer les persones amb qui haurem de treballar és imprescindible per fer un bon equip i generar un clima de confiança.

Així doncs arribarem al Ple de constitució del dissabte 17 amb un acord de govern amb ERC (que assumeix les regidories de medi ambient, igualtat-feminisme-LGTBI, Salut, i Benestar animal) i un acord de delegació amb Junts (que assumirà Acció Social, mobilitat i festes tradicionals).

La nostra voluntat és avançar durant les properes setmanes, conjuntament amb ERC, en la delegació d’alguna responsabilitat més als altres grups polítics i en l’ampliació del govern. Per això seguim mantenint obertes les converses amb Unitat, Ara-PL, PSC i PP i esperem poder-nos alinear, quants més millor, en l’objectiu de treballar per millorar Argentona i la vida dels argentonins i argentonines.

Aquí podeu llegir els documents:

  • enllaç pacte amb ERC
  • enllaç acord amb Junts.

Aquest matí (15/06/2023) el portaveu d’Unitat ens ha manifestat la decisió de mantenir-se al marge del govern.