La fira al carrer!

La fira al carrer!

No entenem aquesta insistència en voler fer veure que la fira de ceràmica Argillà d’aquest any ha anat tant bé. No entrarem aquí en discussions eternes sobre el seu èxit o no, només volem dir que la volem al carrer. Perquè la volem gaudir tots, la volem gaudir passejant pel carrer gran, passejant pel centre històric d’Argentona, volem que la fira sigui l’excusa per sortir al carrer i trobar-nos, i fer poble, i fer petar la xerrada amb els amics, veïns o coneguts.

I també volem que els visitants s’estiguin una bona estona a Argentona omplint els carrers, les terrasses dels bars, els restaurants i els bancs de la plaça. Volem que vinguin a la fira i visitin Argentona. Volem que vinguin a Argentona i visitin la fira. Volem ensenyar el nostre poble i sentir-nos-en orgullosos. Volem que la fira doni vida al poble i estem convençuts que el poble també donaria vida a la fira.

És que si no és així, no té sentit. La fira de ceràmica ha d’estar lligada al poble, com havia sigut fa anys. I no és qüestió de modernitat, ni de tendències, ni de pandèmia, és qüestió de model de poble. O donem a la fira de ceràmica un plus d’identitat argentonina o l’any que ve ens diran de fer-la al poliesportiu o, ja posats, a Mataró que té millors comunicacions.

La fira s’ha quedat nua i nosaltres no volem fer veure que no ho veiem. Despullada de la Festa Major de Sant Domènec i desterrada dels nostres carrers, ha perdut els seus orígens i la seva identitat. Si no agonitza ara ho farà aviat. Com enyorem els anys de Fira i Festa Major juntes!