Les mentides insostenibles sobre l’escola bressol

Les mentides insostenibles sobre l’escola bressol

Ja fa dos mesos que dura aquest serial i el govern cada dia s’entesta més a no voler-lo resoldre.

En el Ple del mes de setembre (13/09/21) el regidor d’educació va portar una proposta per tancar l’aula de 0-1 de l’escola bressol Cargol treu banya. Aquell dia vàrem aconseguir que es retirés per dos motius bàsics:

  • L’informe que deia que no hi havia nadons matriculats era del dia 16/07/21 però el dia del Ple ja hi havia tres matrícules fetes (mireu en el document adjunt les famílies número 1, 2 i 3).
  • L’empresa havia eliminat l’aula, havia acomiadat una educadora i n’havia traslladat una altra des del dia 1 de setembre, incomplint el contracte vigent amb l’Ajuntament. El més sorprenent és que el regidor d’educació n’estava assabentat i ho havia permès.

Un cop passat el Ple vàrem suposar que el govern es posava a treballar per arreglar la situació. Però no. Al Ple d’octubre (04/10/21) el regidor va portar una altra proposta que també suposava l’eliminació d’una aula. I aquesta vegada va portar la proposta d’urgència, sense haver-ne pogut parlar abans (excepte una trucada de telèfon). Però les dades de matriculacions seguien sense quadrar ja que el dia del Ple ja hi havien dues matrícules més (mireu en el document adjunt les famílies número 4 i 5). En total 5 matrícules per una aula amb una ràtio màxima de 8, o sigui una ocupació del 62’5%. Quina és, doncs, la raó de fons per voler tancar l’aula?

En el Ple d’octubre ja no vàrem poder aturar l’aprovació d’aquesta proposta perquè tota la resta de l’oposició (PSC, JxCAT i PP) va decidir mirar cap a una altra banda. I el govern va tirar pel dret.

Així doncs, si abans hi havia 3 aules (0-1, 1-2 i 2-3) ara només en quedaran 2 (0-2 i 1-3), i si s’ofertaven 41 places (8+13+20) ara només en seran 21 (8+13).

La situació ja és insostenible perquè la família número 6 del document ja ha formalitzat la matrícula del seu nadó (el dia 27/10/21) i, per tant, l’aula 0-2 ja està plena (5 nadons de 2021 i 3 nadons de finals de 2020). Això farà que una altra família que ja ha demanat portar el seu nadó a partir de gener no ho pugui fer (van fer la sol·licitud el 20/01/21 amb registre d’entrada núm. 2021/8365).

Tot plegat, incomprensible:

  1. L’empresa segueix incomplint el contracte.
  2. L’Ajuntament ho permet.
  3. La família 4 espera des del dia 7 de setembre sense poder portar el seu fill a l’escola.
  4. La família 5 espera des del dia 27 de setembre sense poder portar el seu fill a l’escola.
  5. La família 6 espera des del dia 27 d’octubre sense poder portar el seu fill a l’escola.
  6. Una altra família no podrà portar el seu fill a l’escola al gener perquè no hi hauran places.
  7. El regidor manté el tancament de l’aula i l’alcaldessa i la resta del govern callen.

I el nostre clam és clar:

COMPLIU EL CONTRACTE, OBRIU LES 3 AULES I PERMETEU QUE TOTS ELS NADONS PUGUIN ENTRAR A L’ESCOLA JA!

Document adjunt: Instància de les famílies