Pixar fora de test

Pixar fora de test

Si algú vol trobar un bon exemple del significat d’aquesta frase feta, que escolti l’inici del vot de poble de la Festa Major de Sant Domènec feta per l’alcaldessa d’Argentona (aquí).

El vot de poble no és el moment per fer proclames partidistes, donar opinions polítiques i, encara menys, alliçonar als càrrecs electes sobre el que han de fer o deixar de fer. Si l’alcaldessa ni cap regidor del govern no volen anar a l’Ofici de Festa Major que no hi vagin. Ningú els ho critica! El que no poden fer és utilitzar el vot de poble per fer ells el sermó i dir-nos el que hem de fer els altres.

Aquesta esquerra de postureig que ens governa ens fa sentir més vergonya cada dia que passa. Si us plau, que algú els expliqui (perquè nosaltres ja ho hem fet moltes vegades) que:

– anar a l’Ofici de Festa Major no és una falta de respecte cap a altres creences.

– fer el vot de poble dins o fora de l’església no té res a veure amb la igualtat i la convivència de tota la ciutadania.

– el vot de poble és la renovació del vot que Argentona va fer fa segles a Sant Domènec, que és un Sant catòlic. I això és història i tradició, però no potencia cap creença en particular.

– amb aquests arguments s’hauria de suprimir també la Patum de Berga (que es fa per Corpus)? la dansa de la mort de Verges (Setmana Santa)? L’ofici de les Santes de Mataró?

Que aquest govern d’UNITAT s’ocupi de governar i resoldre problemes en comptes de generar-los. El desgavell que hi va haver el dia 4 d’agost al matí entre el govern, la resta de regidors i el mossèn ja no és una qüestió de laïcitat o no, és una qüestió de falta de respecte i d’educació!