Ens adherim a la campanya “NO BANCA ARMADA”

Ens adherim a la campanya “NO BANCA ARMADA”

Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participaran a les juntes generals d’accionistes de BBVA, Banco Santander, CaixaBank, Banc Sabadell i Bankia, per denunciar les seves polítiques d’inversions en empreses d’armament.

Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau tornen a engegar la campanya conjuntament amb SETEMJustícia i Pau, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG)FETS-Finançament Ètic i SolidariCol·lectiu RETsAlternativa Antimilitarista-MOC (Movimiento de Objeción de Conciencia),  Fundació Novessendes i Fundación Finanzas Éticas. Per poder participar a les juntes, ens és imprescindible comptar amb les delegacions de vot de les accionistes.

L’objectiu de la campanya és explicar davant els accionistes de l’entitat financera i els mitjans de comunicació algunes de les conseqüències que impliquen les seves inversions a la indústria d’armament i contribuir a la conscienciació de tota la societat.

Les dates en les que se celebren les juntes generals són les següents:

–  Bankia: 23 de març a les 12 hores
–  Santander: 26 de març a les 12 hores
–  Sabadell: 26 de març a les 12 hores
–  Caixabank: data per confirmar
–  BBVA: data per confirmar

COM HI POTS COL·LABORAR?
  • Si ets accionista d’una d’aquestes entitats i no aproves la seva política d’inversions en la indústria armamentística, pots cedir-nos el teu vot perquè intervinguem també en el teu nom.
  • Per a cedir-nos el teu vot, ens has d’enviar la delegació de vot original signada 10 dies abans de la junta d’accionistes del teu banc com a data límit.
  • La targeta de delegació de vot signat ens l’hauràs d’enviar sense omplir el nom de la persona que assistirà, ja que encara hem de confirmar els membres de la campanya Banca armada que estaran presents en cadascuna de les juntes d’accionistes.
  • Enviar per correu postal a la següent adreça:
    SETEM Catalunya, Bisbe Laguarda, 4 (08001) Barcelona T 93 441 53 35
    Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Erasme de Janer, 8 (08001) Barcelona T 93 441 19 47
  • Excepció per als accionistes de Bankia: ha d’adjuntar-se amb la delegació de vot la còpia del teu DNI o enviar-nos el DNI escanejat per correu electrònic a delegacio-vots@bancaarmada.org
  • Excepció per als accionistes de CaixaBank: has de contactar-nos per correu electrònic (delegacio-vots@bancaarmada.org) perquè et confirmem el nom de la persona que representarà el teu vot, i després portar la teva delegació de vot omplerta i signada en qualsevol sucursal de CaixaBank o fer el tràmit online, com a màxim 3 dies abans de la junta d’accionistes.