El cost d’enderrocar La Velcro

El cost d’enderrocar La Velcro

El govern d’Argentona vol enderrocar La Velcro, sí o sí. Ja fa anys que ho diuen, però com que l’eficàcia no és el seu punt fort encara la tenim dempeus.

Des del mandat 2011-2015 que tots els governs (formats, en bona part, per les mateixes persones) van escampant que l’edifici de La Velcro està tant malament. Té aluminosi. Però en comptes d’arreglar-ho deixen passar els anys.

Perquè l’aluminosi té solució si s’actua ràpidament. O és que s’han enderrocat tots els edificis i habitatges amb ciment aluminós?

Aquest edifici industrial situat al bell mig del poble seria un diamant en brut a qualsevol altre país europeu. Rehabilitació, adeqüació a nous usos, ampliació de les obertures, modernització d’espais… Us imagineu quants projectes s’hi poden encabir? Espais de creació i intercanvi artístic, cultural, musical; hotel d’entitats; viver d’empreses; habitatge social cooperatiu… Molts arquitectes voldrien tenir l’encàrrec de rehabilitar aquest edifici.

Però l’enderroc és el més fàcil. Una estructura que durant dècades va aguantar tones de maquinària, ara sembla que no pugui resistir el pes de la desídia dels governs municipals. El volen tirar a terra per a fer què? Res. De moment res. Tirar-lo a terra i aplanar-ho per fer-hi, no arriba, a 70 places d’aparcament. I el cost? 555.000 €.

Si tenim en compte que el valor de l’edifici era (2019) de 400.000 €. Resulta que perdrem quasi un milió d’euros per quedar-nos sense res. Sembla que no ve d’aquí.

Veurem què passa els propers mesos. El mes d’octubre passat ho volien portar al Ple i en l’expedient no hi havia ni una referència al problema de l’aluminosi, cap informe. Diuen que el tenen l’informe però, a data d’avui, no hem vist res.

P.S. El problema de l’aparcament a Argentona és molt greu. I encara és pitjor que l’Ajuntament no hagi fet absolutament res. Hi ha una solució important, tot i que no complerta, que és fer funcionar la rotació de places d’aparcament al centre d’Argentona. De models per fer-ho n’hi ha uns quants i podrien posar en circulació més de 200 places. Nosaltres fa molt temps que ho reclamem. Ja fa 5 anys que el govern municipal va començar a parlar de la zona vermella, i no han fet res. Excepte pintar de vermell, fa tres setmanes. Però si no es fa una gestió eficaç de la rotació, pintar de vermell no servirà de res!