14-F eleccions atípiques?

14-F eleccions atípiques?

Els Catalans hem vist de tot pel que fa a eleccions: eleccions plebiscitàries, eleccions imposades i ara, eleccions confinades. Sempre envoltades de molt soroll mediàtic i que pretenen donar més importància a l’adjectiu que no pas al substantiu.

Darrere d’aquests intents hi ha sempre interessos partidistes del moment que, a la llarga, fan un mal favor a la democràcia. Totes les eleccions són igual d’importants perquè són la fotografia més fidel de la realitat, les voluntats i les aspiracions de la societat. Les eleccions són aquell moment sublim (potser l’únic?) en el que realment tots els ciutadans som iguals: una persona – un vot!

Unes eleccions plebiscitàries no hauríen de ser gens extraordinàries perquè el normal en una democràcia és votar (ja sigui en eleccions, plebiscits o referèndums) i convertir el mandat del poble en acció política. Si bé es van poder imposar unes eleccions quan no tocaven, no es pot imposar el sentit del vot de cadascún de nosaltres; i la voluntat popular expressada a les urnes, tard o d’hora, acaba reixint.

Deixem de banda doncs els adjectius. Ara estem cridats a votar, també, en unes circumstàncies estranyes. Pandèmia, confinaments, restriccions, crisi brutal, canvis d’hàbits, por i cansament… molt cansament. Però no oblidem que l’important és exercir el dret que tenim de votar.

Des de Tots per Argentona us volem encoratjar, com sempre, a votar aquest 14 de febrer. Amb les precaucions necessàries, sense aglomeracions però de forma massiva. Els drets es defensen exercint-los. I aquestes eleccions, com totes, són molt importants. El destí dels Catalunya l’hem de decidir, com sempre, els catalans.